Waarom Mopsen?

Waarom fokken jullie uitgerekend mopshonden zul je je misschien afvragen? Het antwoord daarop is simpel. 

Mopsen zijn wereldwondertjes. 

Al in de tijd van de Chinese dynastie werden mopshonden gehouden als waakhond aan het hof van de keizer. Koningin Wilhelmina had 2 mopshondjes als gezelschapsdieren.

In de film Men in Black speelt “Frank de mops” een fantastische rol als buitenaards wezen. Mopsen zijn vrolijk, intelligent, leergierig, speels, knuffelig, sociaal, vriendelijk en voelen precies aan hoe het met je gaat. 

Kortom, mopsen zijn graag geziene, sociale en leuke honden.

Helaas worden er de laatste jaren nogal veel mopsjes geboren waarbij de eigenaar niet goed nagedacht heeft over de ouderdieren. Daardoor zijn er veel mopsen zonder stamboom die afwijkingen vertonen, vaak zelfs gevaarlijk voor de gezondheid van het diertje.

Daarom fokken wij mopshonden welke voldoen aan de rasstandaard zoals beschreven bij de FCI en de eisen van de Raad van Beheer. Tevens zijn wij lid van EGCN, de rasvereniging welke de belangen van de mops behartigd.

Wij vinden het belangrijk om het mopshondenras in stand te houden en te verbeteren. Daarom zijn we heel nauwkeurig in het selecteren van de ouderdieren zodat we gezonde en mooie puppy’s kunnen fokken. Wij fokken 100% raszuivere mopshonden.

FB_IMG_1527968822844 [535406].jpg
 

Over de kennel

Wij hebben bewust voor een kleinschalig opgezette kennel gekozen zodat alle tijd en aandacht aan onze honden besteed kan worden. De pups worden in de huiskamer geboren, groeien hier ook op en mogen, als ze groot genoeg zijn, onder begeleiding de tuin verkennen. Zodra de pups oud genoeg zijn, beginnen wij al met socialiseren. Immers, jong geleerd is oud gedaan.

De nieuwe baas krijgt een uitgebreide uitleg over hoe zij het beste het nieuwe gezinslid kunnen begeleiden. Inclusief een voedingsadvies en zindelijkheidstraining. Uiteraard vinden wij het heel belangrijk om te weten waar onze pupjes terechtkomen, daarom blijven wij ook contact houden met de baasjes.


Mocht u interesse hebben in onze mopshonden neem dan gerust contact met ons op!